Pirinççi Mahallesi, Eski Edirne Asf. No 92, 34270 Sultangazi / İstanbul

5

0 (212) 595 09 12

Hemen Bilgi Alın

Yükseköğretim Kurumları Sınavları (YKS)

1. Oturum (Temel Yeterlilik Testi) TYT ve 2. Oturum (Alan Yeterlilik Testi) AYT Programları

2018-2019 eğitim öğretim yılında yükseköğretime giriş sınavının yeni adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda, adaylar iki ayrı oturuma katılacaklardır. İlk oturumda, adaylar Temel Yeterlilik Testi’ni alacaklardır. Bu testte adayların muhakeme, akıl yürütme, mantıklı düşünme odaklı sözel ve sayısal becerilerinin, yani Türkçe’yi doğru kullanma, okuma ve anlama, dil hâkimiyeti ile matematiksel ilişkilerden yararlanmanın ölçülmesi amaçlanmaktadır. Bunun örnekleri dünyada seçkin yükseköğretim sistemlerinde mevcuttur. İkinci oturumda ise adayların önceki yıllarda takip edilen usule uygun olarak lise müfredatına dair bilgisi esas alınacaktır.

Fen Bilimleri Okulları'nda okul süreci üniversite sınavı hedeflenerek planlanır ve öğrenciler kendi sınıf düzeylerindeki öğrenciler ile birlikte eğitim görür. Yoğunlaştırılmış ders programı, ek çalışmalar ve birebir özel ders eğitimleri ile Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine öğrenciler yerleştirilmesi hedeflenir. 11. ve 12. sınıflara okul müfredatının yanında üniversiteye hazırlık dersleri de verilmektedir. 11. sınıflara üniversiteye ön hazırlık dersi olarak 1200 saat verilirken, 12. sınıflara 2200 saat TYT-AYT üniversiteye hazırlık dersleri verilir.

Sınav gruplarımızda 11. sınıfta 1200 ders saati, 12. sınıfta ise 2200 ders saati Üniversite Giriş Sınavına hazırlık programı uygulanır. Sınav ve Test teknikleri öğretilerek öğrencilerimize Üniversite Sınavında başarıya ulaşma yollarını keşfetmeleri adına rehberlik yapılır. Öğrenci merkezli eğitim anlayışımızı uluslar arası sınıf yerleşim standartlarına uygun eğitim ortamında gerçekleştirerek derslerde kolay öğrenme sağlanır.

Yeni sınav sistemine göre tasarlanmış konu kavrama ve değerlendirme testleri ile öğrencinin bol alıştırmalar sayesinde öğrenmeyi kalıcı kılması sağlanır. Eğitim Öğretim yılı içerisinde uygulanan 30 adet TYT, 10 adet AYT deneme sınavı ile öğrencilerimize sınav stratejileri kazandırılır. Sınav analizleri uzman rehberlik servisimiz tarafından değerlendirilir ve eğitim koçumuz tarafından öğrencimizin gelişimi kademe kademe takip edilir.

Öğrencilerimize hedef belirleme konusunda rehberlik yapılarak, doğru meslek tercihi yapması sağlanır. Meslek tanıtım çalışmaları ile öğrencimiz kendisine en uygun mesleği tercih ederek, sınav hazırlığına bu yönde ağırlık vermesi konusunda yönlendirilir.